Äktenskapsförord

När äktenskap har ingåtts är huvudregeln att makarnas egendom klassificeras som giftorättsgods och delas vid en bodelning vid en eventuell skilsmässa. Genom att upprätta ett äktenskapsförord kan makarna frångå denna huvudregel.

Äktenskapsförordet kan vara konstruerat på flera olika sätt – det kan omfatta all egendom, viss angiven egendom, endast den ena makens egendom, endast egendom som förvärvats före äktenskapets ingående eller det som makarna kan komma att förvärva genom arv, gåva eller testamente. Många som vänder sig till oss vill att deras företag, arv, fordon och pensioner ska undantas från bodelningen och utgöra enskild egendom.

Ett äktenskapsförord kan upprättas både innan och efter att äktenskap har ingåtts. De formkrav som föreligger är att det ska vara skriftligt och undertecknas av båda makarna samt att det ska registreras hos skatteverket.

Om ni vill ha hjälp med att formulera ett äktenskapsförord kan ni klicka här och fylla i formuläret. En jurist kommer sedan gå igenom era uppgifter och kontakta er för att skräddarsy äktenskapsförordet i enlighet med era önskemål.

Vid telefonsamtal med juristen får ni ett optimalt tillfälle att ställa era frågor och lyfta de funderingar ni har. Detta är en trygghet för er – att få rådgöra med en jurist och inte endast få en färdigskriven mall eller blankett hemskickad i brevlådan.

Vill ni upprätta ett äktenskapsförord?

Beställ äktenskapsförord
Kostnad: 1490 kr

Familjerätt – Juristjouren.se

Vid följdfrågor eller behov av hjälp är du varmt välkommen att ringa oss på Juristjouren för kostnadsfri rådgivning på 0771-333 444. Du når oss vardagar mellan 8-17.

Fyll i formuläret så ringer vi upp dig

GDPR