Familjerätt

Rättsområdet ”familjerätt” omfattar allt från vårdnad av barn till samboskap. Under rubrikerna till höger och på länkarna nedan hittar du mer information om respektive familjerättsområde.

Önskar du boka tid med en familjejurist? Klicka här för bokning av tid

Vårdnad – vem som har rätt att fatta vissa beslut i ett barns liv, så som val av skola, sjukvård m.m.
Boendet – vart ska barnet huvudsakligen bo.
Umgänge – hur ska fördelningen av tiden med barnen göras, vad som gäller när ett umgänge ska fastställas och vad det finns för olika typer av lösningar på ett umgänge.

Underhåll – en förälders skyldighet att försörja sitt/sina barn. Här förklaras bland annat när ett underhåll kan bli aktuellt samt vad begreppen underhållsstöd och underhållsbidrag innebär.
Ansökan om ensam vårdnad – hur går det till?
Vårdnadsprocessen – hur går egentligen en vårdnadsprocess till?

Bodelning mellan makar – vad gäller vid en bodelning under pågående äktenskap samt vid en bodelning efter skilsmässa. Bland annat förklaras hur principerna för en bodelning ser ut.

Bodelning mellan sambos – vad gäller vid en samboseparation och vad betyder sambolagen.

Under rubrikerna äktenskapsförord och
samboavtal kan du läsa om när det kan bli aktuellt att upprätta ett äktenskapsförord eller ett samboavtal samt vilka principer som gäller för ett sådant upprättande.

Om det uppstår några frågor eller funderingar är du välkommen att ringa vår rådgivning på 0771- 333 444. Våra öppettider är vardagar mellan kl.8-17.

Familjerätt omfamnar allt från äktenskap, detaljerna för vårdnad av barn till samboskap

Fyll i formuläret så ringer vi upp dig

GDPR